"A ZENE MINDENKIÉ!" Május 26. vasárnap 14:00 - 19:00 óra között.

VÁROSI GYERMEKNAP

VÁROSI GYERMEKNAP

„Az ének szebbé teszi az életet, az éneklők másokét is. Nem sokat ér, ha magunkban dalolunk, szebb, ha ketten összedalolnak. Aztán mind többen, százan, ezren, míg megszólal a nagy Harmónia, amiben mind egyek lehetünk. Akkor mondhatjuk majd csak igazán: Örvendjen az egész világ.“ (Kodály Zoltán)

A zene egy mindenki számára érthető, közös nyelv. Az idei Gyermeknapon csodálatos utazást tehetünk a zene és a hangszerek világába!
A napunk különlegessége, hogy a zene által – a törökbálinti Tábitha Házzal együttműködve – a krónikus ápolást igénylő és a sajátos nevelési igényű gyerekek is be tudnak kapcsolódni a programokba.
Legyen a zene mindenkié! 🙂

PROGRAMOK AZ MMMH-BAN:

A nap folyamán:

14:00-19:00 Vidámpark és kirakodóvásár: körhinta, kisvasút, csúszdás ugrálóvár és sok-sok játék.
14:00-19:00 Játékliget: „Bábakukucs“ – a Bábakalács Bábszínház kandika színháza, Paprika Jancsi Csúzlizdája, arcfestés, csillámtetoválás, hagyományőrző íjászat
15:00-18:00 „Hangszeretgető” kézműves játszóház Gács Ágival és Molnár Csillával

A színpadon:

14:00 Zenés megnyitó és törökbálinti gyermek csoportok bemutatói: Gyémántkút Egyesület (mazsorett), Musical Akadémia JP (ének), Erica C. Dance School (hiphop), TSE (jump)

15:15 Danny mesél: A fán lakó gyermekek
Interaktív mese afrikai ritmusokra
Danny Bain az Egyesült Államokból repült hazánkba; különleges hangszere, a balafon pedig Ghánából érkezett. Fiatal zenészünk tökéletes magyarsággal meséli el az afrikai népmesét, így valóban kontinenseket átívelve született e produkció. (Kabóca Bábszínház, Veszprém)

16:00 „Hangszerekkel a világ körül“ – rendhagyó énekóra és interaktív hangszerbemutatóval egybekötött koncert, az Ethnosound csapatával
Hogyan szól a szamárállkapocs és a kígyóbőr? Mi énekel szebben, a fűrész, vagy a tibeti hangtál? Hogy morajlik az óceándob anélkül, hogy megütnénk? Varázsol-e esőt a kiszáradt kaktuszág? Lehet-e orral furulyázni? Mit mond a beszélő dob?
Egy izgalmas világutazásra hívunk mindenkit, ahol rengeteg különleges ritka hangszert ismerhetünk meg.

17:00 „Szörpdélután“ a Grossturwaller Musikanten fúvószenekarral

17:30 Lovászi Edina és zenekara
„Abszurd, bravúr, celeb“
A zenekart Lovászi Edina színésznő, dalszerző, énekesnő alapította 2016-ban. Zenekaruk Laik Eszter: Abszurd, bravúr, celeb című verseskötetéből zenésített meg 12 verset. Egyik legfontosabb célkitűzésük, hogy a koncert magas zenei minőséget nyújtson a gyermek, illetve családi közönségnek. A zenekar által játszott dalok igyekeznek konvenciómentesen, a sokszor hallott „gyerekzenei közhelyektől” eltérő módon fogalmazni. Ebben segít a zenekar alapítójának gyermekszínházi tapasztalata, melynek során megtanulta, hogy a gyerekek milyen összetetten gondolkodnak, és milyen mélyen élik át azokat a helyzeteket, melyeket a művészet absztrakt keretei teremtenek számukra. Éppen ezért a koncert a zenei utazáson túl egy dalokon átívelő történetet kínál a résztvevő gyerekeknek.

A belépés díjtalan.
Szervező: MMMH
Helyszín: MMMH udvar

PROGRAMOK A TÁBITHA HÁZBAN:

14:00-17:00 között nagy szeretettel, speciális programokkal és élményekkel várják a halmozottan sérült, a krónikus ápolást igénylő vagy életét veszélyeztető betegségben szenvedő gyerekeket és családjaikat! Mese koncerttel, hangszerkészítés közös zenéléssel, kézműves foglalkozásokkal, csillámtetoválással, terápiás kutyusokkal, speciális játszótérrel és sok-sok vidámsággal, finomsággal várjuk azokat a családokat, akik gyermekükkel biztonságos környezetben szeretnék tölteni a gyermeknapot.

A belépés díjtalan.
További információ: www.tabitha.hu , https://www.facebook.com/tabithahaz/
Helyszín: Törökbálint, Bartók B. u. 21.