Nem a kor határozza meg az aktivitást!

A Törökbálint Sportközpontban valóban minden korosztály megtalálhatja a számára megfelelő mozgásformát. A szépkorúak számára Nádai Krisztina, gyógytestnevelő tanár tart nyugdíjastornát immár több mint egy éve.

 

“15 évvel ezelőtt kezdtem el foglalkozni a nyugdíjasokkal, ebből írtam a szakdolgozatomat is, melynek bár kis része volt a gyógytorna, körüljártam az időskorra való felkészülés aspektusait. Az akkori csoportom végeredményben egy kontrollcsoport, ma 70-80 évesek és kitűnő egészségnek örvendenek” – mondta el Nádai Krisztina hozzátéve, a torna abszolút prevenció-hangsúlyos. “Fontosnak tartom, hogy a kezünkbe vegyük az életünket, akik pedig eljönnek az óráimra, ők tudják, a gyógyszeres kezelés csupán átmeneti segítséget nyújt a problémára, a hosszú távú befektetés a rendszeres torna. Természetesen ortopédiai, melyből következően belgyógyászati előnyöket nyújt a heti rendszerességű testedzés, ami az egész életminőséget meghatározza.”

 

Hozzátette, ebben semmi misztérium nincsen, a rendszeres mozgás erősíti a funkcionalitást, továbbá egy pozitív visszaigazolást is nyújt ahhoz, hogy nem a kor határozza meg az aktivitást.

 

Dr. Zsolnay Józsefné szerint Krisztina igazi érték: “Azon túl, hogy egy kiváló gyógytestnevelő, hatalmas empátiával rendelkezik – azaz nagyon jól tudja kezelni ezt a csapatot, amely alapvetően egy nagy kultúrájú társaság. Egy mozgékony közösség vagyunk, nekünk nagyon fontos, hogy a tanárnő tanítson bennünket” – fogalmazott.

 

A Sportközpontban keddenként 3 órától, csütörtökönként pedig 15:45-től háromnegyed órán keresztül egy valóban befogadó csapat várja a mozogni vágyókat.

 

A mottó: az aktivitás nem korfüggő!