Ingyenes Quimby koncert Törökbálinton, a RÉT Majálison!

Ingyenes Quimby koncert Törökbálinton, a RÉT Majálison!

Huszonhét évvel ezelőtt, egy dunaújvárosi próbateremben csendült fel először az a pár akkord, amiből később az egész Quimby univerzum megszületett, és amivel megkaparintották a szíveket.
Szimbolikus szövegeikkel, szenvedélyes előadásmódjukkal koncertjeik mindig egy picit olyanok, mintha egy őrült színházi darabba csöppennénk: egyik pillanatban romantikus musicalt, máskor vígjátékot vagy szívfacsaró drámát nézhetünk, melybe a közönséget is magukkal rántják – ők pedig örömmel megadják magukat a Quimby dölyfös rock and roll-jának, mámoros melódiáinak és hipnotikus sámán boogie-jának.
A Kiss Tibor – ének, gitár, Varga Livius – ütőhangszerek, vokál, Balanyi Szilárd – billentyűk, Kárpáti József – trombita, Mikuli Ferenc – basszusgitár, Gerdesits Ferenc – dobok alkotta hatosfogat eddig tizenhat csapongó lemezzel hagyott kitörölhetetlen nyomot a magyar könnyűzenében, miközben az évek során kialakította saját, összetéveszthetetlen hangját.
A zenekar szinte folyamatosan úton, hogy a világ valamely szegletében koncertezzen. Számos díjjal és lemezzel a háta mögött a negyedszázados évfordulót a Quimby múltidézés helyett alkotással ünnepelte: Micsodaországgá alakították az Arénát és megjelentették legújabb, Jónás Jelenései című albumukat. A Micsodaországból DVD is készült, mely mára már aranylemez, a zenekar pedig az ünneplés után megújult erőkkel és tele ötletekkel ugrott fejest a következő évbe. A zenekar 2018-at egy Európa-turnéval indította, majd módszeresen vette be ismét Budapest és az ország koncert tereit, különféle játszótereket kipróbálva. Így ebben az évben az origót jelentő klubkoncertektől kezdve a Margitszigeti Szabadtéri Színpadig a cirkuszi elemeket felvonultató Cirque du Quimby-n át egészen a színházakba költöző Quimby-teátrumig, többféle hangját is megismerhettük a zenekarnak.
2019-ben pedig megérkeznek Törökbálintra, a RÉT Majálisra, a Kinizsi rétre.

Helyszín: Törökbálint, Kinizsi rét
A rendezvény ingyenes.