A patakparti nádas területének megtisztítása

A Városfejlesztési és Vagyongazdálkodási Iroda tájékoztatója

Ezúton tájékoztatjuk a tisztelt lakosságot, hogy folytatódik a Géza fejedelem útja melletti patakparti nádas területének megtisztítása. A Törökbálinti Városgondnokság már elvégezte az elszáradt aljnövényzet kaszálását és a kisebb fák gallyazását – jelentős területet téve járhatóvá és kezelhetővé a tavaszi-nyári időszakra.

Következő feladat a vizenyős területeken és a patakparton, patakmederben lévő ötven fa kezelése. A munka célja az elszáradt, kidőlt, balesetveszélyesen korhadt fák kivágása, az ifjítással megújítható idős fák rendbetétele, valamint a teljes faállomány egészségügyi gallyazása, melyek során az elszáradt, törékeny ágak kerülnek eltávolításra.

A munkálatok során kiemelten törekszünk az esztétikus, jó állékonyságú és biztonságos faállomány hátra hagyására.

A munkavégzés részben kosaras autóval, részben alpintechnikával történik. Mindez különös körültekintést igényel a vizes, felázott talaj, valamint a sokszor kapitális méretű fák törékenysége és elhelyezkedése miatt.

Felhívjuk a lakosok figyelmét, hogy erősen szeles időjárásnál – a fák kezelését megelőzően- a terület még nem biztonságos!

A munkák befejezéséig szíves türelmüket kérjük, mind a terület korlátozott látogathatósága, mind a munkavégzés alatti zavaró tevékenységek miatt!

Együttműködésüket megköszönve,
Városfejlesztési és Vagyongazdálkodási Iroda