ARCHÍVUM TB MA
A 2019. évi adókötelezettségekről

Az Adóiroda tájékoztatója

Tisztelt Adózók!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a 2019. évi adókötelezettségekről szóló értesítőket, befizetési csekkeket postára adtuk. Ahogy azt az értesítő is tartalmazza, magánszemélyek a mellékelt befizetési csekken, vagy banki átutalással, valamint a postai csekken található QR kód beolvasásával kényelmesen, sorban állás nélkül is teljesíthetik az adófizetési kötelezettségüket. Az adószámmal rendelkező adóalanyok banki átutalással tehetnek eleget az adófizetési kötelezettségüknek. Felhívjuk figyelmüket, hogy a korábbi évek gyakorlatától eltérően a 2019. évre vonatkozó adófizetési kötelezettségről – kormányzati informatikai átállás miatt – további értesítést nem küldünk, ezért kérjük fokozottan legyenek figyelemmel az értesítőn megjelölt fizetési határidők betartására, amely szerint az I. félévre esedékes késedelmi pótlékmentes befizetési határidő 2019. március 18., a II. félévre esedékes késedelmi pótlékmentes befizetési határidő 2019. szeptember 16.  

Szíves figyelmükbe ajánljuk, hogy építmény- és telekadó, valamint a helyi iparűzési adó bejelentési, bevallási kötelezettségeiket elektronikus úton (ÁNYK) is teljesíthetik az Önkormányzat honlapján közzétett tájékoztató szerint. Az adószámmal rendelkező adózók 2017. június 1. napjától kizárólag elektronikus úton teljesíthetik bejelentési, bevallási kötelezettségüket.

Amennyiben a megküldött értesítőben foglaltakhoz, vagy a helyi adókhoz kapcsolódóan bármilyen kérdésük van, kérjük, forduljanak az Adóiroda munkatársaihoz. Személyes ügyfélfogadás a Polgármesteri Hivatalban (Törökbálint, Munkácsy Mihály u. 79.) a következő időpontokban: hétfőn 13 órától 17.30-ig, szerdán 8 órától 12 óráig, és 13 órától 16.30-ig, pénteken 8 órától 12 óráig, további tájékoztatás az ado@torokbalint.hu e-mail címen, illetve a 06-23/335-021 központi telefonszámon kérhető.

Tájékoztatjuk Adózóinkat, hogy amennyiben gépjármű tulajdonjogában történt változás, azt bármely Okmányirodában (a Törökbálinti Polgármesteri Hivatallal egy épületben is megnyílt Kormányablakban), ingatlan tulajdonjogában történt változást pedig az Adóirodán kell bejelenteni az adókötelezettség megszüntetése érdekében.

 

Törökbálint, 2019. február 26.

Kailinger Ildikó jegyző
a helyi adóhatóság vezetője